Az állítólagos rasszista reklám alkotója nem érti a kritikát

Vágólapra másolva!
Tyler, The Creator, az Odd Future hiphop kollektíva rappere rendezte azt a Mountain Dew-reklámot, amit rasszistának bélyegeztek. A rapper elképedt.
Vágólapra másolva!

"Jobb lesz, ha nem nyomsz fel, haver!" és "A pofádat befogod!" - mondja egy kecske egy összevert fehér, idős asszonynak a reklámban, amikor utóbbinak egy rendőrségi szembesítés során kell kiválasztani támadóját egy sor fekete fiatalember közül. A reklám olyan komoly felháborodást keltett, hogy a Mountain Dew üdítőitalt forgalmazó Pepsi vissza is vonta, mindenkitől elnézést kérve. A reklám a kritikusai szerint a rasszista sztereotípiákra játszik rá azzal, hogy csak feketék vannak a potenciális támadók között, illetve a nők elleni erőszakot is bagatellizálja.

Most megszólalt a reklámot rendező (természetesen fekete) rapper, Tyler, The Creator is: "Ez semmilyen mértékben nem befolyásolja a művészetemet. Csak remélni tudom, hogy akár elterjed széles körben, akár eltűnik holnapra, nyitottabbá teszi az embereket" - mondta a mindössze 22 éves rapper. "Egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki azon akadt fenn, hogy csak feketék állnak ott, nem pedig azon, hogy egy kecske beszél. Ez elképesztő. Meg az is, hogy emberek még mindig így gondolkodnak. Itt állok a kicseszett napon, meggyulladok és konferenciahívásokat bonyolítok, ahelyett, hogy kint deszkáznék, csak valami fekete fickó véleménye miatt, akit követtek azok, akik nem tudnak gondolkodni" - folytatta Tyler, The Creator.