Közel százmilliót adtak Lennon gitárjáért

Elárverezték John Lennon gitárját. A hangszert a Julien's Auctions bemutatótermében tartja a kezében az ügyvezető
Vágólapra másolva!
A Beatles egykori gitárosának gitárját egy amerikai aukción 408 ezer dollárért, vagyis több mint 92 millió forintnak megfelelő összegért adták el.
Vágólapra másolva!

Az 1980-ban merényletben elhunyt brit zenész licitre bocsátott, Vox Kensington márkájú gitárja egyedi építésű hangszer volt, amely 1966-ban készült. A hangszert egy New York-i aukción kínálták eladásra, és egy ismeretlen amerikai licitáló fizette ki érte a jelentős összeget - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium.

Az elektromos gitár a Beatles 1967-es Magical Mystery Tour című filmjében, majd a Hello, Goodbye című Lennon-klipben is felbukkant. Egykoron John Lennon mellett George Harrison is játszott rajta. A hangszert később Lennon a zenekar baráti köréhez tartozó Alexis Mardasnak ajándékozta a férfi huszonötödik születésnapjára. Ezt az eseményt a gitár hátoldalára írt felirat is rögzíti "Magic Alex/Alexinek, köszönettel a barátságodért. 2-5-1967 John"

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A Magic Alex becenéven ismert görög férfi később a számítógépeiről ismert Apple Incorporateddel éveken át pereskedő, Beatles-közeli, Apple Electronics nevű céget is vezette. Mardas még 2004-ben adta el az ajándékba kapott hangszert, amely közel duplaannyiért kelt el, mint amekkora összegre az eladását szervezú Julien's Auction társaság előzetesen számított. John Lennon első autóját, egy Ferrari 330GT luxusautót ugyancsak árverésen fogják értékesíteni.