Incidens egy színházi előadáson

Vágólapra másolva!
A Magyar Színház péntek esti előadásán botrány volt, a társulatával bemutatót tartó Markó Iván ellen kirohanást intézett a nézőtéren helyet foglaló Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője és néhány társa.
Vágólapra másolva!

A Pesti Magyar Színház péntek esti előadása közben felállt egy néző, hangosbemondóval a kezében, és bekiabálásokkal zavarta meg a produkciót - számolt be a történtekről egy olvasónk. Elmondása szerint az akciót nem magányosan hajtotta végre az a néző, több aktivista röplapokat szórt.

http://www.youtube.com/embed/9OWId4PLOl4

A hvg.hu arról ír, hogy most mutatták be a Magyar Fesztivál Balett új előadását, a Markó Iván rendezésében és koreográfiájával színpadra állított Az ember tragédiáját. Amikor véget ért az előadás, és Markó Iván meghajolt, akkor Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetőjének vezetésével nézők egy csoportja bekiabálásokkal zavarta meg a tapsot. Számon kérték Markót amiatt a 130 millió forint miatt, amelyet tavaly társulata kapott a kormánytól a költségvetési tartalékból. A röplapon pedig az volt, hogy miközben tavaly a független táncosokat összesen 211 millióval támogatta az állam, a független színházakat pedig 226 millióval, addig Markó Iván 155 milliós kormányzati támogatást kapott.

Megpróbáltunk beszélni a színházban dolgozókkal, de a portáson kívül már nem volt senki az épületben, véget ért az előadás. A portás nem tudott felvilágosítással szolgálni. A hvg.hu Markó Ivánt kereste, de nem tudták elérni. A Magyar Színház menedzserigazgatója nem akart a történtekről nyilatkozni.