Ketten is kiszálltak a Baronessből a buszbaleset miatt

Baroness
Vágólapra másolva!
Nem múlt el következmények nélkül a Baroness együttes tavaly nyári súlyos buszbalesete: két tag is az ott elszenvedett sérülései miatt volt kénytelen kiszállni most az amerikai rockzenekarból.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztus 15-én a Baroness turnébusza lezuhant egy viaduktról az angliai Bath közelében, és a busz mind a kilenc utasát kórházba kellett szállítani. A zenekar négy tagja közül az énekes-gitáros John Baizley karját és lábát is eltörte, míg két másik zenésznek, Allen Blickle-nek és Matt Maggioninak a csigolyája repedt meg. Most kiderült, hogy utóbbi kettő sérülései nem teszik lehetővé, hogy az együttes tagjai maradjanak, ezért távoztak az együttestől: "Néhányunk a baleset következtében már nem tud többé fellépni vagy turnézni. Szomorúan jelentjük be, hogy Allen Blickle és Matt Maggioni nem turnézik többet a Baroness-szel. A távozásukban semmi szenzációs részlet nincs, nem váltunk el haragban" - írta John Baizley a Baroness honlapján hétfő este.

Blickle, Baizley és Maggioni a baleset után pár nappal

A sludge metálzenekarként induló georgiai Baroness a bluesrockos beütésű tavalyi, harmadik lemezével minden korábbinál jobb kritikákat kapott, és az albumot az év legjobb rocklemezei között emlegették. (Kritikánk róla itt olvasható.) A távozó zenészek helyére egyelőre még nem érkezett senki.