Hódít a neten a "Vágd meg magad Bieberért"

sztárok, Kasztrálta és kivégezte volta Justin Biebert egy eszelős férfi
Vágólapra másolva!
Justin Bieber marihuánát szívott, rajongói ezért megvagdossák magukat, volt, aki elvérzett - vagy pedig az egész csak átverés.
Vágólapra másolva!

Justin Bieber marihuánát szívott - legalábbis a TMZ január 4-én közölt fotóin egy cigaretta látható a kezében, a lap szerint kábítószeres. Néhány nappal később a Twitteren az egyik legnépszerűbb címke lett a #CutForBieber, vagyis az Egyesült Államokban rengetegen twittelnek erről. Elvileg arról volna szó, hogy a Bieber-rajongók megvágják magukat, és véres, össze-vissza vagdosott karjukról fotókat raknak ki a netre - és azzal fenyegetik kedvencüket, hogy addig folytatják ezt, amíg le nem szokik a kábítószerről.

Az egész egy hülye viccnek indult a 4Chan oldalon (ami "az egyik legvisszataszítóbb hely az interneten és az online tömegkultúra egyik legnagyobb hatású formálója" - bővebben lásd [origo] cikkét itt). Egy azóta már törölt bejegyzésben volt szó arról, hogy vicces lenne hamis önvagdosós képeket kirakni a Twitterre, "hátha rá tudunk venni néhány tinilányt arra, hogy tényleg megvágja magát". Egy-két direkt erre a célre létrehozott Twitter-fiókra feltöltött, igazán sokkoló kép (csak erős idegzetűek kattintsanak ide) hatására néhány nap alatt a címke nagy karriert futott be, nagy olvasottságú lapok foglalkoznak a jelenséggel, és Miley Cyrus, Demi Lovato és más hírességek is kikeltek ellene.

Az igazság az, hogy nem tudni, hogy volt-e valójában olyan tini, aki ténylegesen megvagdosta magát Bieber marihuánafogyasztása miatt. A címkével ellátott üzeneteket nézegetve leginkább panaszkodásokat találunk, hogy mennyire hülyék már az emberek - azok, akik megvágják magukat és/vagy azok, akik ezt az egészet elindították -; hogy milyen mélyre süllyedt Amerika; hogy mennyire hülyék a Bieber-rajongók és/vagy mennyire elviselhetetlen Bieber maga; hogy az önvagdosás komoly dolog, amivel nem szabad viccelni. És persze rengeteg viccet: papírvagdosást, kenyérvágást, piros ceruzával rajzol álsebeket, apró sebet mutatóujjon vagy azt, hogy valaki kivágja a Bieber szót egy szövegszerkesztőből stb.

Az is elterjedt, hogy két tinilány belehalt a vérveszteségbe. A #Justice4Jazzy és #RememberAddison címkéken többen elszörnyedve írják, hogy lám, a trollkodás okozta a halálukat, most aztán tényleg túl messzire mentek - bár az igazság az, hogy a lányokat és halálukat is maguk a trollok találták ki. Mint egy twitterező bölcsen megállapítja: az ember már nem tudja, mit higgyen el.

Maga Justin Bieber egyelőre kimaradt ebből az egészből, és a marihuánaszívós fotók megjelenése után is csak azt a bölcsességet írta ki: "Minden nap egyre jobbnak lenni és tanulni."