Feloszlott a Das Racist

Das Racist
Vágólapra másolva!
Feloszlott a legviccesebb rapzenekar. Egy idegtépő/zseniális slágert, két mixtape-et és egy lemezt hagytak az utókorra; ma már Salman Rushdie-val barátkoznak.
Vágólapra másolva!

A Das Racist indiai illetve kubai+olasz gyökerekkel bíró tagjai az egyetemen találkoztak. A zenekar az idegtépő/zseniális, zseniálisan idegtépő stb. Combination Pizza Hut And Taco Bell című számmal futott be internetszinten; majd 2010-ben két letölthető mixtape-pel (Shut Up, Dude illetve Sit Down, Man) bizonyították, hogy képesek rappelni, jó alapokat szereznek, valamint nagyon viccesen reflektálnak társadalmi, kulturális problémákra. Első és mint kiderült, egyetlen hivatalos lemezük, a Relax 2011-ben jelent meg. Mindegyikről írtunk, utóbbi lemezzel kapcsolatban például végigvettük, hogy vajon a Das Racist az amerikai Bëlga vagy sem - igen is meg nem is.

Idén a tagok önállóan adtak ki mixtape-eket, de senki nem beszélt arról, hogy feloszlanának, egészen mostanáig, amikor egy Das Racist-koncertnek meghirdetett szólóbuli alkalmából kiderült, hogy már nincs a zenekar. Valamint az is, hogy már májusban megvolt a döntés. "Eléggé sajnálom, hogy így alakult" - mondta erről Dipwell, a hypeman. "Főleg azért, mert elég könnyen elég jó pénzt tudtam keresni a zenekarral." Mint mondta, tervben volt egy búcsúalbum, búcsúturné és búcsúüzenet - utóbbi szerinte nagyon vicces lett volna, amit a zenekar interjúinak ismeretében biztosra veszünk.

A tagok közül Heems vagyis Himanshu K Suri terveiről lehet tudni a legtöbbet. A rapper az év elején adott ki egy furcsa és izgalmas, letölthető mixtape-et, majd nemrég egy újabbat (a Wild Water Kingdom innen tölthető le.) Kínába megy turnézni, aztán elolvassa Salman Rushdie önéletrajzát - ezt magával az íróval beszélte meg a Twitteren - , valamint ő viszi majd a Greedhead nevű kiadót is.