Álmodozás nyúlós szintikkel

DLRN
Vágólapra másolva!
Letölthető zene: a DLRN sikeresen ötvözi az álmodozó popot, az elektronikus hiphopot és a retrós, izgalmas szintihangzásokat.
Vágólapra másolva!

A nyolcvanas évek szintijei, őszinte történetmesélés, a hiphop aranykorának szintijei - a DLRN önmagát ezekkel az összetevőkkel írja le, de elég igazságtalan önmagával szemben: korántsem annyira retrós, mint amilyennek ez alapján tűnik. Awakenings című, innen letölthető félórás lemezükön a dobhangzásokban, néha elcsúszó ritmusokban, a fel-felmorgó, reszelős basszusokban bőven benne van az is, hogy 2012-t írunk. A szintik sem színtisztán a múltat idézik: vágyakozva-melankolikusan úszkálnak és izgalmas, nyúlós hangzásokat hoznak. Iman Malika szép popos-dreampopos dallamokat énekel, Sean LaMarr ráérősen, szuggesztíven rappel Jon Reyes producer alapjaira. Egészében kifejezetten jó, a popzene álmodozós fajtája és a kortárs elektronikus hiphop között mozgó produkció ez, sok jó és néhány kifejezetten erős számmal - például a Fear & Loathing igazán szuper blogsláger (lehetne, ha a több blog lenne hajlandó figyelni a jó zenékre).

A kaliforniai DLRN neve egyébként régen még Delorean volt, de aztán (feltehetően a másik ugyanilyen nevű zenekar miatt) ezt megváltoztatták. Az Awakenings a trilógiájuk befejező darabja. Az első kettő letöltése pénzbe kerül (5 dollár), de végighallgathatók a Bandcampen: a No More Heroes még jóval hiphoposabb; a második The Bridge már közelebb áll az új lemez világához.