Popsztárok örülnek Obama győzelmének

Katy Perry, Barack Obama és az énekesnő nagymamája
Vágólapra másolva!
Will.i.am előre megírta a győzelmi dalt; Lady Gaga örül, hogy győzött a szabadság; Beyoncé viccesen beszólt Romney támogatóinak - és egyéb sztártweetek.
Vágólapra másolva!

Bár a popvilág az idei kampányban nem merült el annyira az Obama-imádatban, mint négy éve, azért a győzelem hírére rengeteg sztár írt elragadtatott üzenetet a Twitterre; bőséges összeállítás itt látható ezekből, valamint itt is. Will.i.am bejelentette, hogy már egy hete megírta a győzelmi dalt, és újabb egy hét múlva már meg is hallgathatja a világ. Beyoncé lefordíthatatlan szójátékot küldött a netre: "Take That Mitches" - a "take that bitches" kb. úgy fordítható, hogy "na ezt kapjátok ki, ribik"; na ebből lett ez a "bitch" és Mitt Romney nevének vicces összeolvasztásából. Cher sírt és élete egyik legszebb éjszakáját élte át. Lady Gaga nem is lehetne boldogabb, hiszen győzedelmeskedett a szabadság; Katy Perry büszke, hogy újabb négy éven át támogathatja Obamát; Russell Simmons hiphopguru szerint "az új Amerika legyőzte a dúsgazdag multikat"; Mariah Carey nemcsak Obamának, hanem "parádés" feleségének és "imádnivaló" gyerekeinek is gratulált; a Gossip Párizsban azt ünnepli, hogy: "Egészségügyi reform! Polgári jogok!!!!! Feminizmus!!!!". Rihanna, Diddy, Dave Grohl, LL Cool J, Kate Nash, a Garbage és a Roots szintén boldog.

Justin Bieber, aki kanadai, arról írt, hogy elborították az érzelmei, gratulált Obamának, és megjegyezte, hogy ő kanadai, ahol ingyenes az egészségügyi ellátás, aztán odatette még, hogy :). Ennél érdekesebb, hogy eddig a tinisztár tartotta a legtöbbször retweetelt bejegyzés rekordját: amikor szeptemberben meghalt hatéves, súlyos betegségben szenvedő rajongója, Avalanna, az őt gyászoló bejegyzést 223 ezren vették át saját Twitter-oldalukra. Obama győzelmi tweetje ("Még négy év" + egy fotó, amin feleségével ölelkezik) viszont több mint kétszer ennyit ért el: eddig több mint 562 ezer twitterező vette át.

Alább Katy Perry, a nagymamája és Obama a képen, ami "talán a legcukibb fotó, ami valaha készült a világon", legalábbis az énekesnő szerint; még a szavazás előtt tette ki ide.

Forrás: Katy Perry Twitter
Forrás: Katy Perry Twitter