Letartóztatták a pedofil rockert

Vágólapra másolva!
Pár hete még mindent tagadott, ma viszont rendőrök vitték el a tizenöt éve pedofilbotrányokban úszó zenészt.
Vágólapra másolva!

Londonban letartóztatták Gary Glitter gitárost - írja a Yahoo hírportálja. A hatóságok nem mondták meg, pontosan mivel vádolják a 68 éves zenészt, de az előzmények tekintetében valószínűsíthető, hogy egy újabb pedofíliával kapcsolatos ügy miatt tettek rá karperecet. Glittert három hete gyanúsították meg egy tévés dokumentumfilmben, a zenész akkor minden vádat elutasított.

Glitter a hetvenes években volt igazán sikeres, a glam rock egyik úttörőjének számít. 1997-től azonban szinte csak pedofilbotrányai miatt hallani róla. 1999-ben négy hónapos börtönbüntetésre ítélték, mert rengeteg letöltött gyerekpornót találtak a gépén. 2002-től 2008-ig pedig Kambodzsától Vietnamig több börtönt is megjárt ugyanezen tematika miatt.

Glitter mostani letartóztatása a nagy-britanniai celebvilágot átszövő pedofilügy része, amelynek során több mint tíz ember tett feljelentést Jimmy Savile, a BBC tavaly elhunyt gyerekműsor-vezetője ellen. Az ügyben egy másik, meg nem nevezett zenész is érintett, valamint a szemtanúk, feljelentést tevők száma már bőven száz fölött jár a Yahoo szerint.