Madonnát kifütyülték, mert Obamának kampányolt

Vágólapra másolva!
Többen tüntetően távoztak koncertjéről, miután az énekesnő Obamát dicsérte MDNA Tour című turnéjának New Orleans-i állomásán.
Vágólapra másolva!

A szombat esti koncerten két dal között Madonna megkérdezte a közönséget, hogy ki regisztrált a közelgő elnökválasztásra, majd hozzátette: "Nem érdekel, kire szavaztok, amíg Obamát választjátok." Miután szavait huhogás és fütyülés fogadta, így folytatta: "Komolyan nem érdekel, kire szavaztok... Ne tekintsétek ezt a kiváltságot magától értetődőnek. Menjetek szavazni!"

Madonna már többször tett rázós megjegyzéseket koncertjein. Júliusban Párizsban például azzal keltett botrányt, hogy az egyik dala közben vetített videón a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke, Marie Le Pen a homlokán egy horogkereszttel tűnt fel. Arról nem is beszélve, hogy négy éve, az előző amerikai kampány alatti turnéján egy olyan vetítést sikerült összeállítania, amelyben Obama képe a következők mellé került: Gandhi, Nelson Mandela, John Lennon és Teréz anya, míg John McCain republikánus jelöltet Hitler és más hírhedt diktátorok társaságában lehetett látni.