Az űrlény esete a parkolóórával

BOZO: UFO videoklip
Vágólapra másolva!
Magyar klipek: hülyéskedős űrlényes, fekete-fehér gondolkodós, szöveges, tengerpartos - bikinis lányok nélkül. Hogy engedhetik ezt?
Vágólapra másolva!

Halott Pénz, a pécsi rapper új száma, a Feltámad a tenger szomorú-elmélkedős, önelemző és társadalomkritikus, de van benne azért fogós refrén is. A hozzá készült klipben csak Halott Pénz szerepel, meg a tér, amiben mozog; egy-két tükrözés és más egyszerű trükk. Mégis hatásos és azzal együtt, hogy fekete-fehér, szép klip.

Kicsit régebbi, de eddig nálunk kimaradt a BOZO: UFO című klipje. A magát a "Punk + Grunge = Prung" stílusba soroló zenekar videója egy zöld űrlényről szól, aki Budapesten mászkál, keresi a kapcsolatot az emberekkel és zöld dolgokkal (parkolóóra, szemetes), valamint ketten is üldözik. Enni-inni is szeretne, de nem bír, mert valójában persze nem is űrlény, hanem egy ember űrlénymaszkkal! A Frisk Media által készített videóban a legjobb, hogy nem erőlködve akar vicces lenni, hanem laza hülyéskedés az egész; mint ahogy a dalban is van sok poén, á-á-á vokál, szintis-kolompos kiállás, hogy az "alufólia! alufólia!" szövegű csúcspontról ne is beszéljünk.

A Korea második letölthető kiadványáról itt írtunk, szerettük. Bajza Olivér, aki egyszemélyben a zenekar, rendezte a videót a Nem élet ez című dalhoz. Azt a klipes hagyományt követi, hogy a dalszöveg egyes sorai különféle trükkös módokon jelennek meg: papírra írva, ebből-abból kirakva, vagy akár Facebookra posztolva. A klipben szereplő ez nem egy város nem más, mint London.

A Meztelen Diplomaták nemrég Cipruson járt egy showcase fesztiválon. Kihasználták az alkalmat és forgattak magukról, majd a felvételeket összevágták a letölthető ep-jük (egyik) slágeres dalára, a Donna Karenre, a klip itt látható először. Viszont megszegték az alapszabályt: tengerparton készült magyar klip bikinis csajok nélkül, hahó?! Akit az 1:38-nál egy nagyon röpke pillanatra feltűnő rövidnadrág + meztelen láb kombináció nem elégít ki, nézze meg ezt az összeállításunkat.