Gary Glittert ismét pedofíliával vádolják

Gary Glitter
Vágólapra másolva!
A korábban gyerekpornó birtoklásáért és pedofíliáért is börtönbüntetésre ítélt énekes mellett a Top Of The Pops egykori műsorvezetőjét, Jimmy Savile-t és még egy meg nem nevezett énekest is azzal vádolnak, hogy a hetvenes években iskoláslányokat rontottak meg.
Vágólapra másolva!

A vádakat egy Karin Ward nevű brit nő fogalmazta meg egy dokumentumfilmben, melyet szerda este sugárzott az ITV brit tévéadó. Ezek szerint Wardot tizennégy éves korában a harmadik, meg nem nevezett, de közismertnek leírt énekes molesztálta a BBC stúdiójában, míg Glitter és a tavaly elhunyt Savile két másik lányt vett kezelésbe, akik közül az egyik akkor még a tizennégyet sem töltötte be. Ward látta, amint Glitter egy szomszédos helyiségben közösül a lánnyal, Savile pedig az ölébe ültetve tapogatja a másikat. Őt magát a név nélküli énekes fogdosta mások jelenlétében, és közben megjegyzéseket tett arra, hogy nem elég nagy a melle. Glitter - aki 2008-ban tért vissza Nagy-Britanniába Vietnamból, ahol gyerekek szexuális zaklatása miatt ült börtönben - kategorikusan tagadta a vádakat.

Forrás: AFP

Az ügy azért is vert fel nagy port Angliában, mert a gyerekeknek kívánságműsort is vezető Savile ellen tíznél többen is tettek feljelentést hasonló ügyekben, ám a 84 évesen elhunyt műsorvezető életében egyik sem jutott el a vádemelésig. Ward pedig a vallomását először a BBC-nek mondta el, ám a közszolgálati adó indoklás nélkül nem adta le végül a műsort, most pedig arra hivatkozott, hogy nem volt elég bizonyíték a sztori valósságát illetően. Most a BBC is vizsgálatot ígért, miközben egyre több vád merül fel Savile-lel szemben.