Új Soundgarden- és Thin Lizzy-lemez jön

Soundgarden: King Animal
Vágólapra másolva!
A grunge egyik legsikeresebb együttese 16, a klasszikus rockzenekar 29 éve adta ki utolsó lemezét. 
Vágólapra másolva!

A Soundgarden 1997-ben oszlott fel, 2010-ben állt össze; azóta turnézott, kiadott egy karrierösszefoglaló és egy koncertlemezt, illetve a Bosszúállók című film zenéjéhez írt egy számot. Teljes stúdiólemezt azonban utoljára 1996-ban adott ki a zenekar (Down On The Upside), vagyis a King Animal 16 év szünet után érkezik, november közepén. Borítója alább látható, számlista itt. Annyit tudni még róla, hogy Chris Cornell frontember szerint sokszínű lesz, de nehezen tudná megmondani, hogy milyen; illetve a sajtóközlemény szerint a Soundgarden "még mindig igazi alternatív zenekar".

A rockzene egyik nagy klasszikus zenekara, az ír Thin Lizzy pedig 1983-ban adta ki utolsó lemezét, Thunder And Lightning címmel, nem sokkal később fel is oszlott. 1986-ban, 36 évesen meghalt Phil Lynott frontember, a legnagyobb slágerek (Jailbreak, The Boys Are Back In Town stb.) szerzője. Azóta többször összeálltak a tagok ilyen-olyan felállásokban, de lemezt nem készítettek. A hírek szerint viszont a jövő hónapban stúdióba vonulnak, és talán jövő év elején kijöhet az új album. A zenészek roppant lelkesek, alig várják már, hogy belevágjanak.

Kapcsolódó, nem túl régi hír egyébként, hogy Philip Lynott édesanyja szeptember elején azt nyilatkozta, hogy fia biztos nem örülne, hogy Mitt Romney felhasználta a Thin Lizzy The Boys Are Back in Town című slágerét. "Sok nagyszerű meleg barátja volt, és nem hiszem, hogy a melegellenes elveket valló Romney-t támogatta volna" - mondta Philomena Lynott.