Minden eddiginél több zajongás. Pozvakowski-lemezpremier

Vágólapra másolva!
Kedden jelenik meg a Pozvakowski negyedik nagylemeze, a sevenpeopleleft. Több disszonancia, több zúzás, hosszabb számok, dublőrök. A Quarton hallgatható meg először. 
Vágólapra másolva!

Közel fél évet csúszott egy váratlan baleset miatt, de szeptember 25-én megjelenik a Pozvakowski új lemeze (erre harangoztuk be korábban). A sevenpeopleleft a trió negyedik albuma, ha nem számítjuk a 2010-ben megjelent hétinches kiadványát, illetve annak Ozon remixeivel ep-vé bővült verzióját (erre írtunk róla). A lemezen hát szám hallható, közel egy órás, ezzel pedig minden eddigi Pozvakowski-kiadványnál hosszabb. A számok átlaghosszát csak a hatodik, track8 című szerzemény rövidíti, az két és fél perces és nem az együttes tagjai játsszák (akik: Darvas Ádám gitáros, Bánáti Zsombor dobos, Szombathelyi Sebestyén basszusgitáros + Szeredi Csaba vetítőgépes), hanem Grencsó István triója, szintén gitár-basszusgitár-dob felállásban. További érdekesség: a lemez második száma, a kolme finnül azt jelenti "három".

Forrás: pozvakowski.com


Első hallgatásra mindenesetre a lemez disszonánsabbnak tűnik a korábbiaknál, ezzel a Pozvakowski betartotta korábbi ígéretét, amely szerint visszatér a zajrock gyökereihez. A gitárok ennek értelmében kevésbé polírozottan is szólnak, a dalstruktúrák viszont minden eddigi Pozvakowski-kiadványnál messzebb mennek ezen az anyagon.

A szeptember 25-től megvásárolható lemezt egy próbatérként is használt katonai objektumban vette fel a Pozvakowski az év első felében, az izgalmi állapotot megteremtő videó erre nézhető meg. Az együttessel korábban itt készítettünk interjút, a korábbi lemezek erre hallgathatók meg, az új pedig lent. Jó szórakozást kívánunk hozzá! Az együttest élőben legközelebb hétvégén, két szlovén városban lehet megtekinteni, októberben pedig Szegeden és Szolnokon, részletek erre.