Hárman haltak meg a fesztivál után

Sigur Rós izlandi rockzenekar, poszt-rock
Vágólapra másolva!
Fának hajtott az angol Bestival után a fesztiválozókat szállító busz. Ugyanezen a fesztiválon a Sigur Rós Stevie Wonder miatt kényszerült világosban játszani.
Vágólapra másolva!

Az angol Wight-szigeten rendezett Bestival után szállított egy busz több mint ötven fesztiválozót, amikor lesodródott az útról és egy fának hajtott. Hárman meghaltak, köztük a sofőr is. A maradék ötven, 22 és 28 év közötti utas mindegyikét kórházba szállították; volt, aki komoly sérüléseket szenvedett, másokat hamar elengedtek. A baleset oka egyelőre ismeretlen; az út száraz és jó állapotú volt. A Bestival főbb fellépői és szervezői is részvétüket fejezték ki.

Szintén a Bestivalon történt egy korántsem ilyen tragikus eset: az izlandi Sigur Rós saját megítélése szerint "szánalmas" koncertet adott. A szervezők garantálták számukra, hogy sötétben játszhatnak majd, ennek megfelelően készültek a fényekkel és a vizuális körítéssel. Aztán a fő fellépő (az izlandiak közleményükben nem nevezik meg, de tudható: Stevie Wonder) "túlzó követelései" miatt korábbra hozták a koncertet, és a Sigur Róst ez annyira megviselte, hogy az a fellépésükön is meglátszott.

Forrás: AFP