Vágólapra másolva!
Az országra és az életünkre legjellemzőbb hangokból hangtérkép és zeneszám is készül majd, melyek elkészítésében mindenki részt vehet, aki hajlandó felvenni és beküldeni hangokat.
Vágólapra másolva!

Ezernyi hangot hallunk naponta, amit teljesen természetesnek gondolunk a saját környezetében, máshol azonban új életre kelhetnek. Ilyen lehet például egy stúdió, ahol a másutt megszokott hangokból akár valódi zene is származhat. Most a Vodafone felhívására nemcsak az ország hangtérképe készül el a mindenki által beküldött hangokból, hanem ezekből Yonderboi is csinál majd egy számot - valahogy úgy, ahogy Mark Ronson az olimpia előtt sportversenyeken hallható zajokból hegesztett össze egy alapot, amelyre aztán Katy B énekelt.

Itt viszont most sokkal nagyobb lesz a merítés, hiszen arról szól a felhívás, hogy bármilyen hangot, amit valamiért izgalmasnak, érdekesnek vagy inspiratívnak érzünk, vegyük fel a telefonunkkal és küldjük el http://hangterkep.vodafone.hu/hangok a Vodafone-nak. Ezekből fog elkészülni az ország hangtérképe: minden régióhoz a rá legjellemzőbb hangok lesznek társítva (így például az egyik "legszegedibb" hangot a szegedi Dóm harangjai jelentik). A hangokat pedig szeptember 9-ig lehet küldeni Yonderboinak, aki szűk két hét alatt zenébe foglalja őket, és a kész számot szeptember 22-én lehet majd meghallgatni egy zártkörű partin, amelynek a közönsége a beküldők közül kerül majd ki, illetve hamarosan a Quarton is lehet nyerni.