Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Paul McCartney is kiállt a Pussy Riot mellett

Pussy Riot
Vágólapra másolva!
A legendás egykori Beatle is csatlakozott az orosz punkcsajok mellé álló zenészek egyre népesebb táborához, és nyílt levélben biztosította őket támogatásáról. Van már a Pussy Riot szabadon bocsátását követő szám és videoklip is, sok hírességgel.
Vágólapra másolva!

"Azért írok, hogy a támogatásomról biztosítsalak benneteket ezekben a nehéz időkben" - írta levelében McCartney. "Szeretném, ha tudnátok, hogy reménykedem abban, hogy az orosz hatóságok tiszteletben tartják a szólásszabadság elvét, és nem fognak megbüntetni a tiltakozásotok miatt" - írta a zenész, aki azt is kiemelte, hogy szerinte a szólásszabadság viszi előre a társadalmat, és hogy mindent meg fog tenni azért, hogy támogassák a Pussy Riot tagjait és a művészi szabadságot.

A Pussy Riot tagjaira három év börtönt kért az ügyészség, és a pénteki ítélethirdetés előtt McCartney mellett más zenészek is felemelték a szavukat az ügyben. Peaches, a kanadai elektropunk énekesnő Free Pussy Riot című, fent látható videójában felvonul számos zenész is, így többek között a Hives, a Knife, Kate Nash, Lykke Li, a Scissor Sisters, a Peter Bjorn And John, a Miike Snow, az MC5, a Cheap Trick vagy a Yeah Yeah Yeahs tagjai is hallatják a hangjukat. Korábban már Madonna is kiállt a bebörtönzött orosz punkok mellett, mint ahogy Björk, a Franz Ferdinand és a Red Hot Chili Peppers is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről