Karrierem egyik legjobb időszakát élem - Kim Wilde a Quartnak

Retró Fesztivál, Budai Vár, Bonnie Tyler, Kim Wilde, Rick Astley
Vágólapra másolva!
Miközben az Oroszlános udvarban a Neoton Família játszotta a slágereit, Kim Wilde-nak öt rövid kérdést engedélyezett a menedzsere. Szóba kerültek a gyerekei, a kertje, no meg Nena is.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Az utóbbi időben sikeres kertépítő is lett. Most melyik a fontosabb, a saját kertje, vagy a zene?

Mindkettő fontos, és most éppen a zenében aktívabb vagyok, de a kert mindig fontos marad. Foglalkozni kéne a zöldségekkel, hogy meglegyenek karácsonyig, és ezer dolog van, amire a turnézás miatt nem mindig marad időm. Szerencsére a férjem sokat segít ebben is.

Mennyire hiányoznak a nyolcvanas évek?

Mivel most épp a karrierem egyik legjobb időszakát élem, nem nagyon hiányolok semmit. Szeretek fellépni, és most olyan zenekarom van, amellyel tényleg jó koncerteket tudunk játszani, pedig már 51 éves vagyok. Szóval ez nagyon érdekes időszak nekem, hiszen férjem van és két gyerekem, mégis jobban szeretek énekelni, mint valaha.

Amikor a kilencvenes évek közepén hosszabb időre visszavonult, akkor nem hiányzott?

Nem, akkor egyáltalán nem. Sőt, meg is könnyebbültem: 36 évesen férjhez mentem, gyerekeim születtek, és valóban hosszabb szünet következett, akkor arra volt igényem. Otthon persze sokszor énekeltem, a férjemmel együtt is, aki szintén zenész, tehát a zene iránti szenvedélyem nem tűnt el akkor sem. De a showbiznisz és a vele járó hullámvasút akkor egyáltalán nem hiányzott, az biztos.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Mit szokott mesélni a gyerekeinek arról az időszakról, amikor a legnagyobb popsztárok egyike volt?

Nem nagyon, mert ők sose kérdeznek erről, őket nem igazán érdekli. [nevet] A lányom tizenkét éves, és mai popzenét hallgat csak: Emeli Sandé, Jessie J, Adele, ilyeneket. A fiam pedig a Metallicát szereti, de azt én is bírom, voltunk is együtt koncerten tavaly. Szóval a zene szeretete az továbbra is jellemző a családra.

Láthatóan Németországban a legnépszerűbb, ott van a legnagyobb tábora. Ennek mi lehet az oka?

Volt ott pár éve egy közös slágerünk Nenával, ami eléggé rám irányította a figyelmet. Ez fontos szempont, meg az is, hogy már a nyolcvanas években is nagyon sikeres voltam ott. Azzal a közönséggel gyakorlatilag egyszerre nőttünk föl, és azóta is kitartanak mellettem, úgyhogy én is gyakran járok oda. Néha speciális kapcsolata van az embernek egy-egy országgal, és fogalmam sincs, miért alakult így, én mindenesetre nagyon örülök neki. Németország gyönyörű ország.

Az interjú a Hvg.hu-val közösen készült.