Elhagyja zenekarát a Girls alapítója

Vágólapra másolva!
Kétségessé vált a két sikeres lemezt is megjelentető Girls zenekar sorsa, miután az alapító-frontember Christopher Owens bejelentette, hogy kiszáll.
Vágólapra másolva!

Owens 2007-ben alapította meg a zenekart a basszgitáros Chet "JR" White-tal, és azóta a Girls az egyik legsikeresebb új amerikai indierock zenekarrá emelkedett, ezért is keltett általános meglepetést, amikor a zenész hétfő éjjel a Twitteren bejelentette távozását: "Nem volt könnyű döntés, de elhagyom a Girlst. Az okok egyelőre személyesek, de a fejlődésem érdekében meg kell tennem. Továbbra is írok és rögzítek majd dalokat, de a részletekről majd később" - írta Christopher Owens, akiről megírtuk korábban, hogy 16 éves koráig a Children of God elnevezésű szektában élt anyjával (akit a szekta néha prostitúcióra is kényszerített), és innét szökött meg.

Forrás: AFP/Getty/Frazer Harrison

Arról, hogy a többi zenésszel mi lesz, egyelőre nincs szó, de a fő dalszerző hiányában a zenekar létezése okafogyottá vált. A Girls egy EP-t és két albumot adott ki: az elsőről itt, a másodikról pedig itt található kritika, míg Christopher Owensszel készített korábbi interjúnk itt olvasható.