Völgy és katlan, Hobo és őrült franciák

Vágólapra másolva!
A Művészetek Völgyében Palya Bea, Hobo és a Kaláka ver tanyát, az Ördögkatlanban bulizós franciák. Hamarosan kezdődik a két összművészeti, több településen tartott fesztivál.
Vágólapra másolva!

Mind a Művészetek Völgye, mint az Ördögkatlan összművészeti fesztivál, színházi előadásokkal, irodalommal, kiállításokkal, családi és gyerekprogramokkal. A teljes programot a vonatkozó honlapokon érdemes nézegetni; itt csak a zenei kínálatból szemezgetünk.

A Művészetek Völgyében ismét lesz Palya-Udvar, úgyhogy mielőtt az énekesnő kicsit visszavonul (gyermeket szül, hiszen tudjuk), még egy nagy adagban hallgathatjuk énekelni őt különböző felállásokban, illetve megnézhetjük az általa hívott zenészeket, táncosokat, mesemondókat. A Hobo Klub programjában tematikus koncertek és beszélgetések lesznek (Hobo jár körül egy-egy témát Sebők Jánossal), amelyek vagy magához Hobóhoz (például a Vadászathoz), vagy valamelyik hőséhez kapcsolódnak (Rolling Stones, Tom Waits, Jim Morrison, Viszockij). Szintén tematikus zenei helyszín a Kaláka Versudvar, ahol rengeteg versfeldolgozás hangzik majd el, gyerekeknek és/vagy felnőtteknek. Valamint persze egyéb koncertek a bluestól a jazzen át a komolyzenéig. A fesztivált július 27. és augusztus 5. között tartják, minden információ megtalálható a hivatalos honlapon.

Az Ördögkatlan 2008-as indulása közvetlenül kapcsolódik az akkor elmaradt, illetve inkább más néven rendezett Művészetek Völgyéhez (a történetet lásd itt). A Baranya megyében (konkrétan itt: Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Pincészet, Szársomlyói Szoborpark) tartott fesztivál azonban a zenét tekintve kicsit szélesebbre nyit, hiszen lesznek itt a "nagy" rendezvényeket is végigturnézó zenekarok: a Kiscsillag zárja az Ördögkatlant, valamint lesz Quimby, Punnany Massif (különleges műsorral), Péterfy Bori & Love Band, Besh o droM, Lajkó Félix és Halász Judit (na jó, utóbbi kettő nem található meg minden fesztiválon). A 30Y pedig nemcsak koncertet ad, de pólógyárat is üzemeltet: a tagok maguk szitázzák kedvenc íróik, költőik képeit a trikókra. Két francia, utcazenés gyökerű, a vidámságra és a fúvósokra nagy hangsúlyt fektető zenekar lesz még a fókuszban. A Wombo Orchestra négy napig lesz itt, és minden alkalmat megragad egy kis bulizásra, mindenféle helyszínen. Hozzájuk hasonlóan a kábé tíztagú Les Touffes Kretiennes is sokszor járt már Magyarországon. A mostani alkalom különleges, hiszen tizedik szülinapjukat ünneplik, ezért aztán a Wombo és a Besh o droM tagjaival együtt alkotnak egy alkalmi formációt. Valamint lesz még sok jazz, népzene, alternatív rock és olyan besorolhatatlan kortárs klasszikusok, mint Szemző Tibor. A fesztivált augusztus 1. és 5. között tartják, minden információ megtalálható a hivatalos honlapon.