Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött és közös produkciókat tervez a pekingi Nemzeti Előadóművészeti Központ (NCPA) és a Művészetek Palotája. Az erről szóló dokumentumot pénteken írta alá a két intézmény vezetője Budapesten, ahol a napokban vendégszerepelt az NCPA-ban működő Pekingi Nemzeti Nagyszínház.
Vágólapra másolva!

Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója a megállapodás aláírását követően hangsúlyozta: kultúra nélkül nincs diplomácia. "Az NCPA eddig csak a Szöuli Művészeti Központtal és a washingtoni Kennedy Centerrel állapodott meg, a Müpa harmadik e téren" - emelte ki Káel Csaba.

Az MTI-nek felidézte, hogy két hete egy nemzetközi tanácskozáson járt Pekingben és Sanghajban. A sanghaji partnerrel a közelgő, 2013-as Verdi-évfordulóval kapcsolatban bontakozik ki egy rangos közös produkció tető alá hozása, Pekingben pedig - egyelőre Hungary in Focus munkacímmel - egy olyan eseménysorozatot terveznek, amelynek központi helyszíne az NCPA lenne.

A Pekingi Nemzeti Nagyszínház budapesti vendégjátéka kapcsán Csen-Ping, az NCPA elnöke az MTI-nek elmondta, százötven főnyi csapat érkezett az európai turnéra, a bécsi Burgtheaterben négy alkalommal léptek fel telt ház előtt, a Magyar Állami Operaházban két estén töltötték meg a nézőteret.