Politikusoknak hálálkodnak a VOLT szervezői

Vágólapra másolva!
A VOLT Fesztivál szervezői szerint több kormánypárti politikus, köztük Szájer József segítségével hárultak el az akadályok, így kedden megkezdődhet a soproni rendezvény.
Vágólapra másolva!

"A VOLT mellett álló védnökeink - dr. Molnár Ágnes államtitkár, országgyűlési képviselő, Szájer József, EP-képviselő és Fodor Tamás polgármester - az elmúlt 48 órában velünk együtt sokat dolgoztak annak érdekében, hogy megoldást találjunk erre a kérdésre. A 20. VOLT Fesztivál előtt négy nappal jó érzés azt látni, hogy számukra és Sopron vezetése számára is kiemelten fontos ez az esemény" - idézi a Kisalföld megyei lap online kiadása Fülöp Zoltánt és Lobenwein Norbertet, a VOLT Fesztivál alapítóit. A szervezők nem közölték, hogy a három politikus konkrétan milyen segítséget nyújtott a szervezőknek.

A szervezőknek azért volt szükségük segítségre, mert a rendezvény nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét, az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával. (Az engedélyre azért van szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll.)

Csütörtök este azonban a hatóság közölte, visszavonja a VOLT Fesztivál megtartását megtiltó korábbi határozatait. A Kisalföld szerint a zöldhatóság "szigorú feltételekkel engedélyezi az idei rendezvényt", és kiköti, hogy a Natura 2000 területek teljes körű védelme érdekében ezen a területen jövőre a fesztivál már nem rendezhető meg. (Az ügyről szóló cikkeinket itt, az engedély megadása előtt a helyszínen készült riportunkat itt olvashatja.)