Víz folyt a medencéből az Erzsébet téri Akvárium Klubba

Tűzoltók dolgoznak az Erzsébet téri Akvárium Klub tetőmedencéjénél, ahonnan víz szivárgott a szórakozóhelybe egy repedésen keresztül 2012. május 2-án.
Vágólapra másolva!
Utat talált magának a víz az Erzsébet téri Akvárium Klub felett lévő medencéből a klub belsejébe szerdán este. A szórakozóhelyen zajló koncert félbeszakadt, a helyet kiürítették. A medence gépészete romlott el, azt ígérik, csütörtökre megjavítják.
Vágólapra másolva!

Félbemaradt a koncert az Erzsébet téri Akvárium Klubban (korábbi Gödör Klub), miután a helyiségbe víz került a klub felett található medencéből. Különböző blogokon és a Facebookon terjedő információk szerint elment az áram, az éppen zajló koncert félbemaradt, és ömlött a víz a klubba.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Tűzoltók dolgoznak az Erzsébet téri Akvárium Klub tetőmedencéjénél

Az [origo] utolérte Muraközi Pétert, a klub programszervezőjét, aki azt mondta, valóban utat talált magának a víz a helyiségbe, de nem alakult ki komolyabb probléma.

A klub hivatalos Facebook-oldalán sajtóközleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy meghibásodott a klub feletti medence gépészeti berendezése, és víz szivárgott a klub helyiségeibe és a mélygarázsba. A bejutó víz miatt automatikusan kikapcsolt az elektromos rendszer, és a hiba kijavításán folyamatosan dolgoznak. "A Klub csütörtöki nyitását és programjait várhatóan nem befolyásolja az eset" - írták.

A befolyt vizet a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei szivattyúzzák, Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szerint az ügyeletre este 10 óra után érkezett a bejelentés az esetről. Személyi sérülésről nem tudnak. A szakemberek keresik a medence repedését - jelentette az MTI.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő létesítményt februártól a szomszédos egykori buszpályaudvaron működő Design Terminál üzemelteti. A klub előző üzemeltetői nem járultak hozzá ahhoz, hogy a szórakozóhely továbbra is a Gödör Klub elnevezést használja, ezért kapta az Akvárium nevet. Az előző üzemeltetők már tavaly arról beszéltek az [origo]-nak, hogy folyamatosan romlik az ingatlan állapota. Az új programszervezőnek a klubbal kapcsolatos terveiről itt olvashat.