Olcsóbb lehet a Sziget-jegy

Vágólapra másolva!
A mostani 27 helyett már júniusban 18 százalékos áfa terhelné a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválokat és minden nagyobb koncertet a gazdasági bizottság javaslata szerint. Ha a Sziget Kft. átadja az áfacsökkentést egy az egyben, akkor hét százalékkal csökkenhet a belépő ára. Az indítvány elfogadására jó esély van.
Vágólapra másolva!

A mostani 27 helyett 18 százalékos áfa terhelné a nagyszabású, nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválokat - ilyen tartalmú módosító indítványt nyújtott be a parlament gazdasági bizottsága az év közi adócsomaghoz.

Az indítvány a nemzetközi fesztiválokkal indokolja az áfacsökkentés szükségességét, de lényegében minden nagyobb fesztiválra, koncertre érvényes lesz a belépőjegy utáni áfa lejjebb vitele. (Minden olyan zenei rendezvényre érvényes az áfacsökkentés, ahol várhatóan ezer embernél több látogató lesz.)

Az indítvány elfogadására jó esély van, és már júniusban életbe is léphet az áfacsökkentés. Ez azt jelenti, hogy praktikusan a június végére meghirdetett Volt Fesztiválra, a július közepére időzített Balaton Soundra, és az augusztusban megrendezendő Szigetre már az idén olcsóbban lehetne bejutni, ha a fesztiválok szervezője, a Sziget Kft. átadja az áfacsökkentést a fesztiválozóknak. Ha az áfacsökkentést egy az egyben érvényesíti a szervező a belépők árában, akkor 7 százalékkal lesz olcsóbb a belépő. (A nettó árat 1,18-cal kell felszorozni, nem 1,27-tel.)