Köszi, Beyoncé, te is cuki vagy! - Krispy Kreme vírusvideói

Krispy Kream gengszterrap paródiája
Vágólapra másolva!
Egy bénán rappelő fehér srác egy pincében pózolva azzal dicsekszik, hogy "ötszázszor lőttek meg, kábé egymillió bűnt követtem el". Krispy Kreme vírusvideói a gengszterkliséket figurázzák ki.
Vágólapra másolva!

Krispy Kreme április végén töltötte fel a YouTube-ra első, The Baddest című videóját, ami már kétmillió megtekintés fölött jár; az új Haters Wanna Be Me kevesebb mint két nap alatt szedett össze több mint százezret. Komoly számok ezek egy minden hátszél nélküli rappertől. A sikert az örök / mai gengszterrap klisék szellemes kifigurázása, eltúlzása hozta meg. A finoman szólva nem túl fenyegető fellépésű fehér srác azzal dicsekszik, hogy milyen kemény csávó, mennyi csaja van, valamint durván fikázza képzelt ellenségeit. Például: "ötszázszor lőttek meg, kábé egymillió bűnt követtem el"; "egyszer lenyelt egy anakonda, de mondtam neki: 'nagy hiba volt', és így csináltam, aztán így, aztán megöltem a puszta kezemmel"; "azt hinnéd, hogy nem szerzek csajokat, mert nem vagyok túl magas, de ha látják, mennyi a dellám, ők hívnak fel engem". Illetve: "fogadok, hogy több pénzem van, mint Jay-Z-nek; hozzám képest Jay-Z lusta [Jay-Z is lazy]; ráadásul Beyoncé azt gondolja rólam, hogy cuki vagyok. Köszi, Beyoncé, te is cuki vagy!"

A hevenyészett magyar fordításokból nem derül ki, de Krispy Kreme szövegei tényleg viccesek, jól idézhetők. Ráadásul a számok - túl azon, hogy eléggé házilagos a megszólalásuk, a srác meg ilyen hülye hangon rappel - elég jól követik a bombasztikus (dobgépes-művonósos) illetve a klubos hangzású hiphop ma érvényes szabályait; megvan a tipikus flow is, a szükséges védjegyszerű benyögések stb. Vagyis nem egy odavetett, hanem egy minden látszat ellenére jól megcsinált paródiáról van szó. Krispy Kreme - aki egy fánkokat áruló étteremláncról vette a nevét - újabb számában azt is elrappeli, hogy "annyira királyul nyomom, hogy minden kiadó le akar szerződtetni" - akár még igaza is lehet. Bár a mai világban már teljesen követhetetlen, hogy kit akarnak leszerződtetni.