George Harrison dalát Paul McCartney fejezi be

George Harrison az Early Takes lemezborítóján
Vágólapra másolva!
George Harrison hátrahagyott dalkezdeményeit neves pályatársak fejezik be az özvegy kezdeményezésére. J Dilla számaira pedig mai mc-k rappelnek rá.
Vágólapra másolva!

George Harrison 2001-ben hunyt el, nagy mennyiségű befejezetlen felvételt hátrahagyva. Mint özvegye, Olivia elmondta, ezek között sok befejezetlen dal is van, például egyperces próbálkozások. Ezeket adta oda Olivia neves zenészeknek, hogy "fejezzék be" őket; köztük van Eric Clapton, Tom Petty, Jeff Lynne - de persze a legnagyobb figyelmet az váltotta ki, hogy Paul McCartney is "együtt fog dolgozni" a Beatles néha gitárosával. Az album a tervek szerint jövőre készül majd el. George Harrison kiadatlan demófelvételeiből egyébként a napokban jelent meg egy válogatás Early Takes címen, Martin Scorsese George Harrison: Living In The Material World című dokumentumfilmjéhez kapcsolódva.

Nem ennyire egyedülálló a június 12-én megjelenő Rebirth Of Detroit, de azért itt is egy halott legenda találkozik élő zenészekkel. Előbbi J Dilla kultikus hiphop-producer és mc; az ő kiadatlan beatjei szolgáltatják az alapot olyan rappereknek, mint Danny Brown, Amp Fiddler, Phat Kat, Guilty Simpsonm Chuck Inglish (Cool Kids) és Illa J. A lemez lesz a Ruff Draft Records első kiadványa; ezt a 2006-ban elhunyt producer édesanyja, Maureen "Ma Dukes" Yancy alapította, fiának kiadatlan felvételeinek kiadása mellett új zenészeket is szeretne szerződtetni. A közelmúltban egyébként több száz (!) kazetta került elő J Dilla hagyatékából. (A producerről bővebben itt írtunk.)