Vágólapra másolva!
A kedd esti elődöntőn a magyar színeket képviselő együttest is beszavazták az európai tévénézők a szombati döntőbe, nyolc versenyző pedig elbúcsúzott.
Vágólapra másolva!

Az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén tizennyolcan mutatták be produkciójukat, ebből tíz versenyző jutott a döntőbe, köztük a magyar Compact Disco is. Folytatás a második elődöntővel csütörtökön, de itt a magyar versenyző nem lesz érdekelt, hanem már csak szombaton lép színpadra újra.

Forrás: AFP/Vyacheslav Oseledko
Forrás: AFP/Vyacheslav Oseledko

A Compact Disco a Sound Of Our Hearts című szerzeményt énekelte, az együttes négy tagján (Walkó Csaba, Lotfi Begi, Sándor Attila, Pál Gábor) kívül Szakos Krisztián és a vokalista Wéber Helga is a produkció része. A döntőbe jutott országok: Románia, Moldova, Izland, Magyarország, Dánia, Albánia, Ciprus, Görögország, Oroszország, Írország. Ez azt jelenti, hogy kiestek a popóról rappelő osztrákok és a vicces izraeliek, bejutottak viszont az orosz nagymamák és az Ecsetfejűek, vagyis az ír Jedward duó. A csütörtöki elődöntőben újabb tíz produkció csatlakozik hozzájuk, és az öt nagy ország, plusz a rendező Azerbajdzsánnal kiegészülve áll majd össze a szombati döntő mezőnye.