Vágólapra másolva!
Ferencváros megadta a zöld jelzést, péntek este a Republic zenekar koncertjével megnyílik a Park. A május 3-i indulást a "zenés-táncos rendezvények tartására" vonatkozó engedély hiánya miatt halasztották el.
Vágólapra másolva!

Pénteken este megnyílik a Park nevű szabadtéri szórakozóhely. A május 3-i nyitás napján még hiányzó "zenés-táncos rendezvények tartására" vonatkozó engedély hiányában a Park nem tudott teljes területen megnyitni, így a nagyszínpad koncertjeit a kisebb helyszínen rendezték meg. A május 3-i hivatalos nyitás óta "félárbocon", kizárólag ezer fős látogatói limittel, két kisebb zárt helyszínnel - a Pop-Art Electronic és a Hoppá klub nyitva tartásával - működött az egész nyárra tervezett, öt helyszínén, közel 12 000 látogatót befogadni tudó szórakoztató központja, a Budapest Park.

A Park közleménye szerint az elmúlt két hétben folyamatos egyeztetés zajlott a Park szervezői és Ferencvárosi Önkormányzat hatósága, valamint a szakhatóságok között. A pénteken kézhez kapott engedély értelmében a Budapest Park a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel - áll a közleményben. Így a péntek esti Republic koncertet már a nagyszínpadon lehet megtartani.

Forrás: Budapestpark

Június 1-jén a Sister Bliss (Faithless), június 8-án az Afrika Bambaataa (USA), június 9-én a Bikini, június 22-én a Goldie, július 12-én a Boban & Marko Markovics Orkestar lép fel a Parkban. A DJ-k este 10-től hajnalig pakolnak: Cyborg Templar, Metha& Kid Panel aka Stefan, Dj Sampler, Dj Márk, Tuesday Fever, DJ Markovich és még sokan mások.

A Park multikulturális központként képzőművészeti kiállításoknak, színházi- és táncszínházi eseményeknek, könyvbemutatóknak, író-olvasó találkozóknak, alkotó közösségeknek és civilszervezeteknek is találkozó helyévé válik. A szervezők szándéka szerint a Park olyan gasztro-közösségi és buli-helyszíne lesz Budapestnek, a kulturális sokszínűségéről méltán ismert Ferencvárosban, amely vidékről és külföldről is rengeteg vendégre, igazi turista-invázióra is méltán számíthat.