Konténerekből készül Budapest legnagyobb szórakozóhelye

Vágólapra másolva!
Hajózásban használt konténerekből alakítják ki Budapest új szabadtéri szórakozóhelyét, a Parkot. A Rákóczi híd pesti hídfőjénél található szórakozóhely több mint tízezer embert tud egyszerre fogadni. Létrehozói a Zöld Pardon távozó társtulajdonosa, egyik szakmai vezetője, valamint a Morrison's klubok egyik tulajdonosa. A május 3-i nyitónapon Richard Dorfmeister lép fel. 
Vágólapra másolva!

A május elejétől szeptember végéig nyitva tartó Park nevű szórakozóhelyet 11 ezer négyzetméteren alakítják ki. A szervezők szerint környezettudatos megoldásokat alkalmaznak, és az új hely egyszerre akár 12 000 látogatót is be tud majd fogadni. A Parkot a Művészetek Palotája (MÜPA) közelében, a Soroksári úton építik - olvasható a szervező Kultúrtér Kft. közleményében.

A szervezők szerint a Park nem szűkíti zenei kínálatát a 20-as, 30-as éveiben járó korosztályra, céljuk, hogy a középkorúak is megtalálhassák a számukra érdekes programokat. A tervek szerint az új szórakozóhely nem csak a zenei műfajokra koncentrál, hanem multikulturális központként képzőművészeti kiállításoknak, színházi- és táncszínházi eseményeknek, könyvbemutatóknak, író-olvasó találkozóknak, alkotó közösségeknek és civilszervezeteknek is találkozó helyévé válik.

Forrás: Budapestpark
Térkép

A Morrison's-ból és a Zöld Pardonból származó tapasztalatok

Mint írják, a vállalkozás nagy tapasztalattal rendelkezik a koncertszervezés terén: két létrehozója a Zöld Pardon nevű szórakozóhely távozó társtulajdonosa, egyik szakmai vezetője, valamint a Morrison's klubok egyik tulajdonosa. A Park a Kultúrtér Kft. szervezésében működtetett, több tízmilliós magánberuházás eredményeként jön létre. Mint írják, "olyan közszolgálati feladatokat vállaló intézmény jöhet létre, amely tevékenységét nem közpénzből, hanem magántőkéből végzi".

Tízezres nagyszínpad

A Parkban öt táncteret alakítanak ki: a nagy tánctéren magyar és külföldi zenekarok és dj-k lépnek fel, lesz egy fedett elektronikus zenei helyszín, egy úgynevezett Retró kert két tánctérrel.

A Park Nagyszínpad tánctere tízezer embert tud majd befogadni, 160 négyzetméteres színpadán a szervezők szerint hazai és külföldi zenekarok, DJ-k fellépései és hetente más-más külföldi fellépő produkciója követik egymást öt hónapon keresztül. A közlemény szerint unikális látványosságnak ígérkezik az "ultramodern vizuál-technikával" felszerelt kupola-alakú építmény, az úgynevezett Dóm Alter & Special, amely a magyar alternatív zene és a sportközvetítések helyszíne is lesz. A VIP Klub pedig zártkörű klubként saját tetőterasszal és közösségi tereivel a hazai és a nemzetközi művészeti szcéna kreatív találkozóhelye lesz.

Forrás: Budapestpark
Látványtervek

A májusi programban egyebek mellett Richard Dorfmeister, aki Ras MC T-Weed-del érkezik Budapestre, a Dub Pistols, a Kowalsky meg a Vega, a Hooligans és a Republic.

Hajózásban használt konténerekből épül

Rimóczi Imre, a tervező Dinamo Építészcsoport vezetője az MTI-nek elmondta: a Park tervezésénél a legfontosabb szempont az volt, hogy olyan állandó fesztiválhelyszín szülessen, amely a tömegrendezvényekhez magas színvonalú szolgáltatást nyújt és a technikai és biztonsági követelményeknek is megfelel. Gyorsan felépíthető, bontható, emellett egyedi építészeti karakterrel bír, környezettudatos megoldásokat használ - mondta a tervező.

Forrás: Budapestpark
Látványtervek

A színpadon kívül az egész felépítményt a hajózásban, szállítmányozásban használt konténerekből alakítottuk ki - mondta Rimóczi Imre, hozzátéve, hogy a használt konténerek építőelemként való újrahasznosítása nemzetközi trend. A technológiát alkalmazzák lakóépületek, irodaházak, kiállítóterek létrehozásánál is. Mint mondta, ez a megoldás lehetőséget ad arra is, hogy a következő szezonban ugyanezekből az építőelemekből akár teljesen más fesztiválhelyszínt hozzanak létre, mintha egy óriási Lego-készletből építkeznének.