Palya Bea gyermeket vár, nyár végéig koncertezik

Vágólapra másolva!
Az énekesnő októberre várt szülése előtt még kiad egy lemezt és egy dvd-t is szefárd dalokkal, a gyermekvárásról és a szülésről pedig könyvet ír.
Vágólapra másolva!

"Érdekes egybeesés, hogy tavaly október 3-án jelent meg Ribizliálom című könyvem és cd-m, és idén ugyanerre a napra vagyok kiírva babát szülni. Szokásos év eleji mexikói tartózkodásom során tudtam meg, hogy áldott állapotban vagyok. Régóta vágyom gyerekre, a szülés előtt ugyanakkor áprilistól a nyár végéig sok koncertem lesz és még többet szeretnék" - nyilatkozta az énekesnő az MTI-nek. A koncertekről a honlapon lehet részletesen tájékozódni; idén is lesz például Palya-udvar Kapolcson, a Művészetek Völgye fesztivál keretében, július 27. és augusztus 5. között; idén a tehetségkutatás is kiemelt jelentőséget kap a rendezvénysorozatban.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Május 9-én pedig Palya Bea triójával a Müpában ad elő szefárd dalokat - és az ezekből összeállított műsor felvételei jelennek meg cd-n és dvd-n a nyár végén. "A kisázsiai, zsidó eredetű zene az évszázadok során folyamatos kölcsönhatásban volt az iszlámmal, de keveredett a bolgár, a török, a görög muzsikával is, és van benne egy jó adag középkori zene. Szeretném a magyar közönségnek a szefárd szövegkincset is bemutatni, amely eltér a magyar népzenétől, hiszen a tengerpartot, a keleti nyugalmat, a zsidó népszokásokat írja le" - mondta az énekesnő. További, az év végére tervezett megjelenése egy második könyv, ami a gyermekvárásról és majd a szülésről is szól; az énekesnő már el is kezdte írni naplószerű formában, és mint az MTI-nek nyilatkozta, elsősorban nőtársaihoz akar szólni, talán segíteni.