Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egy forradalmian interaktív klipben elég csak rákattintani a szereplők ruhájára, és máris megvásárolhatjuk mindazt, amit a sztárok hordanak. Itt van Diplo és a feltörekvő fehér rapperlány, Iggy Azalea is - aki szerint nehezebb lánynak lenni, mint fehérnek, mármint a hiphopban.
Vágólapra másolva!

Az FKi rapduó, Iggy Azalea feltörekvő rapperlány és Diplo szuperproducer készítette az I Think She Ready című számot, aminek klipjét a SSENSE kanadai online bolt honlapján lehet megtekinteni. A szereplők ruháján gyakran feltűnik egy S betű, amiből a Shop This Look (kb. "Vásárold meg ezt a külsőt") felirat jön ki, ha rámegyünk a kurzorral. Egy kattintás után pedig a webboltban találjuk magunkat, ahol megvásárolhatjuk mindazokat a ruhákat és kiegészítőket, amiket az adott pillanatban a rapperek hordanak. "Az emberek gyakran találgatják, hogy mit viselnek a sztárok a klipekben és hogy hol lehet ezeket megvásárolni - nekik segít a klip, amiben első alkalommal kapcsolódik igazán szorosan össze a zene, a divat és a kereskedelem világa" - mondta a SSENSE vezetője. Arról nem találtunk információt, hogy akár a kanadai webáruház, akár más tervez-e más hasonló interaktív videókat készíteni.

A képen látható Iggy Azalea egyébként nem tévesztendő össze Azealia Banksszel, akit 2012 egyik lehetséges nagy befutójának tippelnek - bár az ausztrál származású Iggy is feltűnt több, "az év nagy rapper-reménységei" listán. Sőt, ők ketten össze is vesztek, miután Iggy Azalea egy dalában azt a poént sütötte el, hogy "szökésben lévő rabszolga...-tartó vagyok". Azealia Banks és mások felhívták a figyelmét arra, hogy ez igazából nem is jó vicc; ő végül bocsánatot kért, mondván: "Néha annyira elragadja az embert az alkotási vágy és az, hogy át akarja lépni a határokat, hogy elfeledkezik arról, hogy esetleg másokat megsérthet. Ez történt velem is, és bocsánatot kérek, hogy nem gondoltam végig alaposabban a dolgokat."

A fehér rappercsaj egyébként azt tapasztalta, hogy az, hogy nő, sokkal nagyobb mértékben hátráltatja őt az érvényesülésben, mint a bőrszíne (mármint ugye a fekete férfiak által uralt hiphopban akar érvényesülni). "Egy csomó ember nem örül, ha egy nő mikrofont ragad, mint ahogy annak sem, ha elektromos gitáron játszunk" - mondta. Az akadályok ellenére már van nagykiadós szerződése, bemutatkozó albumán dolgozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről