Budapesti fesztiválon lép fel Bob Geldof

Bob Geldof
Vágólapra másolva!
A magyar főváros is csatlakozott a világszerte számos helyszínen megrendezett Hay Fesztiválhoz: május 4-én a rendezvény vendége lesz Bob Geldof ír énekes, dalszerző is.
Vágólapra másolva!

Az irodalmi és művészeti programsorozatot beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón Lyndy Cooke, a Hay Fesztivál ügyvezető igazgatója elmondta: a rendezvényen a "nagyszerű irodalmat fogják ünnepelni fieszta hangulatban". Felidézte, hogy a Hay Fesztivált 25 éve alapították egy kis walesi faluban, és mára a világ egyik legnagyobb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát, öt kontinens tizenöt nagyvárosában rendezik meg évente.

Forrás: AFP

A programsorozatnak - amely Bob Geldof mellett további külföldi írókat vonultat fel - a Petőfi Csarnok, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Central European University ad helyet. A hatvanéves Bob Geldof a Boomtown Rats nevű ír újhullámos zenekar énekeseként vált híressé a hetvenes években, de világhírnevet a Live Aid jótékonysági megakoncert szervezőjeként szerzett 1985-ben. Geldof első budapesti koncertjére a PeCsában kerül majd sor, de másnap a Petőfi Irodalmi Múzeumban Peter Florence-szal, a Hay Fesztivál igazgatójával beszélget "Afrikáról, a zenéről és a szerelemről".