Peep-show a Katonában, színésztáncoltatás a Vígben - Jön a színházak éjszakája

Vágólapra másolva!
Először rendezik meg március utolsó napján a színházak éjszakáját Budapesten, a programhoz 13 színház csatlakozott. Egy éjszakára bárki aranyhallá változhat, bábok labirintusában bolyonghat vagy benézhet egy színházi peep-showba.
Vágólapra másolva!

Március 31-én a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában rendezik meg a színházak éjszakája nevű eseményt. Egy karszalag megvásárlásával bárki ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe. Az esemény sajtóközleménye szerint rendhagyó, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még nem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás.

A programok ígérete szerint a látogató sok más program mellett végigsétálhat egy báblabirintuson a Bábszínházban, részt vehet A hős és a csokoládékatona dalainak koncertjén vagy egy peep-show-n a Katona József Színházban. Továbbá aranyhallá változhat a Kolibri Színházban és megtáncoltathatja kedvenc színészét a Vígszínházban.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Az eseményen a Vígszínház és még 12 másik teátrum vesz részt

A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és április 1-én hajnalig tartanak. A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én délután 4-kor a Városháza téren egy színházi fotókból és plakátokból álló kiállítással. A tárlat egy hétig lesz látható.

A karszalag a programban résztvevő színházak jegypénztárában és szervezésén, a jegy.hu oldalon, valamint az esemény honlapján is megvásárolható: a felnőtt 1700, a diák 1000, a gyerek karszalag 100 forintba kerül.

A programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.

További infó itt: www.szinhazakejszakaja.hu