Magyar szakács a legjobbak között

Vágólapra másolva!
A kétnapos Bocuse d'Or európai szakácsversenyen Széll Tamás megszerezte a jogot arra, hogy részt vegyen jövő januárban a lyoni világdöntőn. Ebben a hónapban ez már a második rangos szakácsverseny, amelyen magyar séf arat sikert.
Vágólapra másolva!

Norvégia hozta el az aranyérmet, az ezüstöt Svédország, a bronzot pedig Dánia kapta a Brüsszelben tartott Bocuse d'Or európai szakácsversenyen, amelyen Magyarországot Széll Tamás képviselte.

A Michelin-csillagos Onyx étterem séfje kilencedik helyezettként szerzett jogot a lyoni globális döntőben való részvételre, amire a brüsszeli verseny első tizenkét helyezettjének lesz lehetősége.

Egy hónapon belül ez a második olyan nagy szakácsverseny, amelyen magyar séf arat sikert: március elején a washingtoni magyar nagykövetség séfje nyerte az amerikai fővárosban működő diplomáciai képviseletek szakácsainak versenyét. Merényi Viktor marhaszegyet készített, a lecsót hozzá maga hozta Magyarországról, és a kalocsai népviseletben lévő felesége is segített neki.

A nagy szakmai hírnévnek örvendő Bocuse d'Or névadója Paul Bocuse lyoni mesterszakács. A versengést 1987-ben rendezték meg először, és az ezúttal jövő január végén esedékes világdöntő színhelye mindig Lyon, a kulinária sokak szerint kétségbevonhatatlan globális fővárosa. A lyoni döntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt.