Rázzad, míg a szíved meg nem szakad!

Vágólapra másolva!
Március 10-én a budapesti Merlinben lép fel Little Boots. A tündérkearcú elektropop énekesnő először jár Magyarországon, dj-zni fog, és a Kollektiva ötéves születésnapján mutat meg részleteket rövidesen érkező és sokak által várt második lemezéből.  
Vágólapra másolva!

Victoria Hesketh gyerekkorában klasszikus zenét tanult, többek között furulyázott, zongorázott és hárfán játszott, majd tizenhárom éves korától nekiállt saját dalokat írni. Huszonegy éves volt, amikor 2005-ben alakított egy elektropunk triót két másik lánnyal Dead Disco néven, már annak a szintise és a frontembere volt, ám 2007 nyarán kilépett az együttesből, hogy saját magára koncentráljon.

Két évbe telt, mire Little Bootsként megjelentette első önálló albumát, ez volt a Hands, jó nagy sikert is aratott vele: a Remedy, a Meddle, a New In Town, a Stuck On Repeat és a Mathematics mind slágerek voltak egy a La Roux, Florence And The Machine és Ladyhawke által felkorbácsolt elektropopos közhangulatban. "Little Boots nemcsak a szemnek, de a fülnek is kellemes jelenség. Elég otthonosan mozog ebben a 21. századi elektropop-világban, legyen ez a Goldfrapp-féle művészibb, vagy a Kylie-féle mainstreamebb vonal" - írta akkoriban róla a Quart.

Little Boots azóta többnyire turnézgatott, élte az elektropopper lányok életét, jótékonykodott, illetve folyamatosan dolgozott a második stúdióalbumán, amely 2012-ben jelenik meg. Az új albumról egy interjúban azt mondta, hogy nyersebb, és földhözragattabb lesz; hogy meglesz benne a varázslat, de sötétebb és kísértetiesebb módon. Állítása szerint Edgar Allen Poe versei nagy hatással voltak rá, amikor készült. Little Boots mindenesetre tavaly novemberben bemutatta Shake (Till Your Heart Breaks) című új dalát, amit aztán bele is szőtt a dj-turnéját és budapesti fellépését előmelegítő mixtape-be, de új lemezéről várhatóan több dal is elhangzik majd a budapesti buliban.


Little Boots tehát március 10-én lép fel a belvárosi Merlinben, a Kollektiva bulisorozat ötödik születésnapján. A nagyszabású eseményen a 2007-től 2012-ig tartó időszak legemlékezetesebb pillanatait mutatja majd be egy fotókiállítás, egy különleges, többszintes fény- és kép installáció kellős közepén. A buliban játszanak még a Kollektiva dj-i (Tmx, Fullstereo, Popbitch), illetve Brandon, Dictator és Hussar az előtérben. A belépő elővételben 2000 forintba kerül, a helyszínen 2500 forintba, további részeletek erre olvashatók.