Az A38 a világ legjobb klubja a Lonely Planet szavazásán

Átadták az A38 hajó új "épületrészét, új kiállító- és előadóterem, dereglye
Vágólapra másolva!
A második a rotterdami Fehér majom, a harmadik pedig a szintén budapesti Szimpla Kert lett a Lonely Planet közönségszavazásán.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

Az A38 állóhajó a Petőfi híd budai hídfőjénél

A világ egyik legnagyobb útikönyv kiadója, a Lonely Planet három hónapja meghirdetett szavazásán az A38 budai állóhajó 13.300 szavazatot gyűjtött be, és ezzel elneyerte a világ legjobb klubja címet.

A verseny honlapján zajló szavazás eredménye szerint a világ második legjobb klubja a rotterdami De Witte Aap (Fehér majom), a harmadik pedig a szintén budapesti Szimpla Kert.

A 100 great bars of the world című versenyt évek óta megrendezi a Lonely Planet. A mostani vetélkedésbe húsz ország összesen száz bárját, klubját, kocsmáját válogatták be a szerkesztők.

Az újbudai Duna-parton horgonyzó A38-ot egy egykori ukrán uszály teljes átalakításával hozták létre. 2003. április 30-án Maceo Parker koncertjével avatták fel, azóta Budapest egyik kedvelt és nemzetközileg is ismert szórakozóhelyévé vált: zenei koncertek és fesztiválok helyszíne, bárral és étteremmel rendelkezik, 2010 óta önálló kiállítóteret is működtet.

Forrás: MTI/Magócsi Márton
Forrás: MTI/Magócsi Márton

Egy fiatal a Szimpla Kert lépcsőjén