Lemondott operaházi fő-zeneigazgatói posztjáról Győriványi Ráth György

Vágólapra másolva!
Tizenegy hónap után visszaadta megbízását a Magyar Állami Operaház megbízott fő-zeneigazgatója. Győriványi Ráth György eddigi posztjára pályázatot ír ki a múlt héten kinevezett Ókovács Szilveszter kormánybiztos.
Vágólapra másolva!

Győriványi Ráth György, a Magyar Állami Operaház megbízott fő-zeneigazgatója - a posztra hamarosan kiírandó pályázatra tekintettel - pénteken visszaadta megbízását Ókovács Szilveszter kormánybiztosnak, az intézmény múlt héten kinevezett vezetőjének.

A kormánybiztos megköszönte Győriványi Ráth György karmester tizenegy hónapos munkáját és önzetlen lépését, amellyel lehetővé tette a pályázat mielőbbi lefolytatását. Hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is igényt tart a művész közreműködésére operaházi produkciókban, ezért megerősítette és aláírta a Győriványi Ráth Györggyel kötött karmesteri szerződést, amely a 2011-12-es évadban változatlanul 22 estére, köztük több premierre is vonatkozik.

Az Operaház művészei augusztus elején írtak nyílt levelet Orbán Viktor kormányfőnek, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárnak, amelyben a létszámleépítés miatti aggodalmuknak adtak hangot.