Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hatalmas szobrot állítottak Martin Luther Kingnek Washingtonban

Vágólapra másolva!
Óriási gránitszobrot kapott Martin Luther King amerikai polgárjogi harcos és lelkész Washingtonban. Emlékműve Abraham Lincoln és Thomas Jefferson társaságában kapott helyet. A szoboravatáson Obama is beszédet mond majd.  
Vágólapra másolva!

Kilenc méter magas szobrot kapott Martin Luther King amerikai polgárjogi harcos, akivel merénylő végzett 1968. április 4-én.

A feketék egyenjogúságáért következetesen erőszakmentes harcot hirdető és vívó lelkész emlékműve Washingtonban van, olyan hajdani elnököké mellett, mint Abraham Lincoln - akivel szintén merénylő végzett - és Thomas Jefferson. A szobron kívül 140 méter hosszú gránitfalat emeltek a Nobel-békedíjas néhai baptista lelkész tiszteletére, a falon 14 idézet olvasható Kingtől.

Forrás: AFP

Az emlékhelyet már hétfőtől megtekinthetik az érdeklődők, bár hivatalos felavatása csak vasárnap lesz az úgynevezett Washingtoni Menetelés 48. évfordulóján. Azon a megmozduláson mondta el King Van egy álmom című nagyhatású beszédét. Az ünnepségen a tervek szerint beszélni fog Barack Obama, az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről