Színes programok a nyári szünet előtt az Európa Pontban

Vágólapra másolva!
Gyerek Arc kiállítás, lengyel-magyar slam poetry és koncert, lett festők az Európa Pont júniusi kínálatában
Vágólapra másolva!

Gyerek ARC kiállítás az energiatakarékosság jegyében, lett festőművészek európai nagyvárosok által ihletett művei és izgalmas lengyel-magyar slam poetry és koncert a soros EU elnökség átadása apropóján. Sokszínű és ingyenes programokkal vár mindenkit egész júniusban az Európa Pont. A főváros legújabb találkozóhelye ebben a hónapban a Duna régió országainak közös történelmére és jövőjére igyekszik felhívni a figyelmet, illetve a Lengyel Intézettel karöltve ünnepli a soros elnökség átadását.

Igazán színes, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes rendezvényekkel készül a nyár első hónapjában az Európa Pont. Budapest legújabb információs központja és találkahelye a hónap második felében lengyel-magyar együttműködéssel ünnepli Magyarország soros EU elnökségi tisztjének átadását.

A hónap közepén a legkisebbeké lesz a főszerep. Az energiatakarékosság jegyében, "Ötletkaland Energiaországban" címmel meghirdetett 4. Gyerek ARC kiállításhoz az idén az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete is csatlakozott. Egy biciklivel jutalmazta a legötletesebb energiatakarékos járgánytervet: Bók Petra Zsófia (12 éves) "Season car" -ját (Bornemisza Péter Általános Iskola, Művészeti Intézmény és Sportiskola, Budapest), vagyis évszakautóját, ami az évszaknak megfelelő felesleges holmikkal működik. Különdíjat kapott Farkas Ádám (12 éves) - "A jövő környezetbarát autója ma (Óhatvani Általános Iskola, Hatvan ) munkája, aki a kiírást látva kutatást végzett óhatvani iskolájában. Összegyűjtötte, csokorba rendezte az elképzeléseket, majd egy mini tanulmányt készített iskolatársainak a jövő járgányával szemben támasztott igényeiről. A teljes kiállítás egész nyáron megtekinthető a Millenárison.

Június végén európai nagyvárosokat ismerhetünk meg teljesen új szemszögből: Aleksejs Naumovs és Kristaps Zarinš lett festőművészek mutatkoznak be. Az alkotók művein Budapest, Riga, Velence és Bécs épületei sejlenek fel.

A hónap utolsó napjaiban az EU elnökség átadásáról szól minden az Európa Pontban. Kerekasztal beszélgetés és virtuóz nyelvi stafétaátadás, koncertek, valamint közös slam poetry est várja az érdeklődőket. A programokon a minket váltó Lengyelországból vendégünk lesz Varsó egyik legnépszerűbb alternatív zenekara, a Paprika Korps, akiket magyar részről a G.Rass and the Riddim Colony kisér, valamint a slam lengyel fenegyereke, Bohdan Piasecki, akiket a magyar slam "nagyöregei": Szilágyi Ákos, a Spiritus Noistre formáció, Gyukics Gábor és bárdos Deák Ági látnak vendégül.

További info:
facebook/europapont
europapont.blog.hu