Meghalt Günter Sachs, Brigitte Bardot volt férje

Vágólapra másolva!
A 78 esztendős milliárdos önkezével vetett véget életének a hét végén svájci otthonában.  
Vágólapra másolva!

Sachs búcsúlevelében - amelyet a gyászoló család juttatott el a svájci és német sajtónak - azt írja, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt válik meg az életétől: úgy érzi, romlik az emlékezete, egyre nehezebben forog az agya, és egyre kevésbé képes világosan kommunikálni. A család szerint Sachs kívánsága volt, hogy halála után közzétegyék búcsúlevelét.

Az ADR német televíziós csatorna a svájci rendőrségtől úgy értesült, hogy Sachs Gstaadban álló házában lőtte agyon magát szombaton. A milliárdos hozzátartozói azonban nem árultak el további részleteket.

Sachs 1932-ben született Németországban az Opel autógyárat alapító Adam Opel dédunokájaként. Hatalmas vagyonának köszönhetően a hatvanas-hetvenes években a nagyvilági élet ismert alakja lett. Brigitte Bardot francia filmcsillagot 1966-ban vette feleségül alig néhány héttel az után, hogy megismerkedtek. Három évvel később elváltak, ezt követően Mirja Larsson svéd modell lett a felesége.

Dokumentumfilmesként is közismert volt, emellett dokumentarista fotóival vívott ki elismerést a világban. A kilencvenes évek végén az asztrológia felé fordult, és egy intézetet is létrehozott a kutatások hátterének biztosítására.