Csütörtökön érkezik Mundruczó prostidrámája Budapestre

Vágólapra másolva!
Mundruczó Kornél prostituáltakról szóló új színházi rendezése a héten érkezik Magyarországra. A Nehéz istennek lenni című előadás május 26. és június 4. között tíz alkalommal látható Kőbányán, külső helyszínen.
Vágólapra másolva!

"Mundruczó Kornél több, nagy port kavart, merész színházi rendezés (Nibelung-lakópark, A jég, Frankenstein-terv) után most újra a színpadot választotta, a Sztrugackij-fivérek kisregénye alapján készített provokatív előadást" - írtuk tavaly. A Delta című filmjével cannes-i díjat nyerő rendező Nehéz istennek lenni című produkciója hosszú európai fesztiválturnéja után végre május végén megérkezik Budapestre is, ahol összesen tíz alkalommal láthatják a nézők.

Az előadáshoz készült előzetes

A történet szerint öt férfi (Rába Roland, Nagy Zsolt, Derzsi János, Frecska Rudolf, Katona László, Bánki Gergely) tart fogságban és rettegésben négy prostituáltat (Wéber Kata, Láng Annamária, Tóth Orsi, Kiss Diána Magdolna) egy kamionban. Maga az előadás is két, derékszögben egymás felé fordított, nyitott kamionban játszódik. Az előadás érdekessége, hogy a speciális díszlet miatt nem színházteremben mutatják be, hanem a Ferihegyre vezető út mellett, egy nagy hangárban játsszák.

"Lélegzetelállító, kelet-európai hardcore-reality színház" - írta a Der Standard című német újság a darabról, a mi kollégánk főleg a profi színészekért és a rendező játékosságáért lelkesedett, mikor Brüsszelben sikerült elcsípnie az előadást.

Az előadást játsszák május 26-án este tíz órakor, 27-én, 28-én és 30-án este 11-kor, május 31-én kétszer is, hatkor és tízkor, június 1-jén este hét órai kezdettel, 2-án megint kétszer, hatkor és tízkor, végül június 4-én este tízkor. A Trafó elől az előadás kezdete előtt 45 perccel busz indul az előadás helyszínére.

Korábban: Hazafelé tart nyugatról a brutálbordély - kritikánk Mundruczó Kornél Nehéz istennek lenni című előadásáról