Kedd estére rakták át a koponyalékelős Karinthy-film bemutatóját

Vágólapra másolva!
A tervezett hétvégi délután helyett április 5-én, kedden este mutatja be a Magyar Televízió Mátyássy Áron T.Ú.K. Tanár úr kérem! című tévéfilmjét. A film 16-os karikát kapott, mert egyebek között olyan jelenetek vannak benne, mint a koponyalékelés.
Vágólapra másolva!

Április 5-én, kedden főműsoridőben sugározza a Magyar Televízió Mátyássy Áron T.Ú.K. Tanár úr kérem! című új tévéfilmjét - közölte MTV sajtóirodája pénteken.

Az eredetileg gyerekfilmnek szánt új tévéfilm tizenhatos karikát kapott, mert néhány olyan jelenet is szerepel benne, mint például a koponyalékelés, amely a gyerekekben félelmet kelthet. Emiatt a tervezett televíziós premier az eredeti, délutáni időpont helyett főműsoridőben lesz - áll a közleményben. Az m1 április 5-én, kedden 21.40-kor, Az Este után vetíti a filmet.

A T.Ú.K. Tanár úr kérem! alapvetően a hasonló című regényre épül, ám kerettörténetét az Utazás a koponyám körül adja. A film egyes jelenetei miatt az MTV előzetesen kérte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) a mű korhatárbesorolását, a hatóság pedig módosította az eredeti, 3-as (12 éven aluliak számára nem ajánlott) besorolást 4-esre (16 éven aluliak számára nem ajánlott). A döntést a Magyar Televízió elfogadta, és megállapodott az alkotókkal a premier új időpontjáról - áll a közleményben.

Az NMHH döntését követően csütörtökön a film producerei közölték: szerintük is indokolt a T.Ú.K. Tanár úr kérem! című film korhatár-besorolása. (Erről bővebben itt olvashat.)