Menesztették a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatóját

Vágólapra másolva!
Április végével elbocsátják a székesfehérvári Vörösmarty Színház éléről Vasvári Csaba igazgatót. A közgyűlés bizalma az utóbbi hónapokban megingott a színház vezetésében, az igazgatói tisztség betöltésére pályázatot írnak ki.
Vágólapra másolva!

Menesztette a Vörösmarty Színház éléről Vasvári Csabát Székesfehérvár közgyűlése. Az igazgató megbízása április 27-től szűnik meg. A Székesfehérvár közgyűlésének szerdai ülésén hozott döntést közleményben tudatta az önkormányzat.

Az indoklás szerint a közgyűlés bizalma az utóbbi hónapokban megingott a Vörösmarty Színház vezetésében. Vasvári Csaba a társulat tagja marad, az igazgatói tisztség betöltésére hamarosan pályázatot írnak ki. Az önkormányzat korábbi ülésein többször foglalkozott a színházzal, mivel jelentősen csökkent a nézők száma.

A város évente több százmillió forintból működteti az intézményt, ezért olyan vezetőt szeretnének, aki stabilizálja a színház működését, az elvesztett nézőket visszaszerzi és szélesebb közönséget vonzó, igényes alkotásokkal a vidéki színjátszás egyik fellegvárává emeli a színházat - áll a közleményben.

Vasvári Csabát Szurdi Miklós kinevezésének lejárta után nevezete ki igazgatónak a közgyűlés 2008-ban.