Félszáz százéves ház tárja ki kapuit a hétvégén

Vágólapra másolva!
Ötven olyan budapesti ház nyitja meg kapuit a hétvégén, amely éppen idén ünnepli századik születésnapját. A programok között egyebek mellett padláslátogatás, kincskeresés és Gundel-palacsinta-evés.
Vágólapra másolva!

Az év századik napja közelében, április 9-10-én félszáz olyan ház nyitja ki kapuit, mely idén ünnepli századik születésnapját. Az épületek - köztük több ismert ház - az úgynevezett Budapest100 programban vesznek részt, amelynek mottója "Száz évben egyszer".

Az OSA Archívum és a Kortárs Építészeti Központ idén először rendezi meg közös fesztiválját az év századik napjához kapcsolódva. "A különleges hangulatú helyszínek mindenkit várnak, hogy együtt ünnepeljük az idén százéves épületeket: iskolát, vendéglőt, hajléktalanszállót, múzeumot, hotelt, kollégiumot - és mindenekelőtt lakóházakat, amelyekben az ott élőkön kívül valószínűleg kevesen jártak" - áll az esemény tájékoztatójában.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Százéves ház homlokzata a 8. kerületben

A programok között házkalauz, dzsungelkalandozások égig érő fűben, kutya-örökbeadás, színházi előadás, padláslátogatás, Gundel-palacsinta, helytörténeti kincskereső játék szerepel. Részletes program és térkép itt található.