Műsorfüzetben kér pénzt a Budapest Fesztiválzenekar

Vágólapra másolva!
Támogatás-csökkentésének felülvizsgálatára és a koncertek megtartásához szükséges támogatás helyreállítására kéri a Budapesti Fesztiválzenekar a fővárost és a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot. Szerdáig majdnem 2500-an írták alá a támogató leveleket.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) arra kéri a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot és a Fővárosi Önkormányzatot, hogy ne vonjon el 175 millió forintot tőlük. A turnéjáról hazatért BFZ a vendégjáték műsorát három koncerten a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben is eljátszotta, ahol a műsorfüzetekbe aláírható leveleken helyezték el kérésüket.

Az együttes kommunikációs menedzsere, Váradi Júlia azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy összesen 2467-en írták alá azokat a leveleket, amelyekben a Budapesti Fesztiválzenekar közönségének tagjai a tervezett 175 milliós támogatás-csökkentés felülvizsgálatára és a koncertek megtartásához szükséges támogatás helyreállítására kérik.

A BFZ közönségének képviselői a héten személyesen tervezik átadni a leveleket Réthelyi Miklós miniszternek és Tarlós István főpolgármesternek.