Szexképek miatt távozik a Bolsoj balettigazgatója

Vágólapra másolva!
Gyennagyij Janin, a moszkvai Bolsoj Színház balett-társulatának igazgatója lemondott tisztségéről, miután valaki több ezer címre eljuttatott egy emailt, benne a Janinról készült erotikus képekkel.
Vágólapra másolva!

Több ezer e-mail címre küldték el ismeretlen tettesek azt a linket, amely Gennagyij Janinról, a Bolsoj, azaz a több mint kétszáz éves Moszkvai Nagyszínház balett-társulatának igazgatójáról készült erotikus képekre mutatott. A hivatkozott internetes oldal azóta nem elérhető, az igazgató azonban lemondott posztjáról - írja a Guardian. Az orosz média elítélte az esetet, és védelmébe is vette Janint, akinek fedhetetlen jelleméről és profizmusáról ír a Kommerszant nevű napilap, hozzátéve, hogy "bár kétségtelenül lejárató kampányról van szó, az el is érte a célját."

Gennagyij Janin 1995 óta tagja a Bolsoj balett-társulatának, igazgatói posztját a 2011-es szezon végéig a társulat 37 éves szólótáncosa, Jan Godovszkij tölti majd be. A társulat szóvivője nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az események nem hátráltatják a társulat működését, amely "épp turnéra indul, műsora pedig készen áll".