Lengyel-magyar barátság: zenés gasztrofesztivál három helyszínen

Vágólapra másolva!
Nem csak a közös történelmi múlt és az ahhoz köthető klisék állnak a március végén rendezett, háromnapos lengyel-magyar fesztivál programjának középpontjában, hanem a mai lengyel kultúra, többek között a tradicionális lengyel lakomákkal vegyített kortárs zene.  
Vágólapra másolva!

Március 23. a lengyel-magyar barátság hivatalos napja 2007 óta. Ennek alkalmából március 24. és 26. között a Tündérgyárban, illetve az attól pár méterre található Mappa Klubban és a Blog Music Pubban lengyel-magyar, zenés-filmes gasztrofesztivált rendeznek. A zenés programból ítélve célközönség elsősorban a húszas, harmincas korosztály: a fenti három helyszínen, de leginkább a Tündérgyárban különböző elektronikus zenei formációk lépnek fel, a nemzetközileg is legismertebb közülük a latinos és ska-ritmusokat vegyítő Akurat, amelyet szokás a lengyel Manu Chaónak is nevezni, illetve a Wu-Hae, utóbbi a hardcore és az electro határán egyensúlyoz. Lesz ezen kívül lengyel utcarap is (Firma), a párhuzamos magyar valóságot pedig Buppa és a Tour De Funk képviseli majd. A további zenés programokról itt és itt olvasható még több infó.

Érdemes kiemelni a gasztronómiai és a filmes programokat is. A Trafó pincéjében található Mappa Klub vállalta magára, hogy lengyel konyhává alakul, ott a vásárolt jegyhez járó kupon ínyenc lengyel csemegékre váltható, ilyen például a zurek ("savanyú leves"), amely nem kizárólag másnaposságra jó, bár arra ajánlják elsősorban. A háromnapos fesztivál ára 3000 forint elővételben, a helyszínen a napi jegy 1200 forintba kerül.

Továbbá: a vizuális művészet kedvelői lengyel animációkat tekinthetnek meg a Lengyel Filmstúdiókból, illetve az exhibicionisták számára testfestők készítenek mintákat és formákat, oda, ahova a vendég akarja. A koncertek többsége a két klubban fog szólni, a további programok, mint a videók és animációk levetítése a Tündérgyárban kerül megrendezésre. Részletes program erre.