Áprilisban dőlhet el a József Attila Színház és a PeCsa sorsa

Vágólapra másolva!
Április elejéig pályázatot ír ki a József Attila Színház vezetésére a Fővárosi Önkormányzat, a Petőfi Csarnokra vonatkozó pályázatot pedig április második felében teszik közzé - közölte a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes. A PeCsát mégsem vonják össze a Trafóval.
Vágólapra másolva!

Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a távirati iroda kérdéseire válaszolva közölte: a főváros nem hasznosítási, hanem igazgatói pályázatot ír ki a József Attila Színházra vonatkozóan március végén vagy április elején. (Ennek egyes részleteiről korábban az [origo]-nak is beszélt.)

A József Attila Színház megmentése érdekében az utóbbi hetekben levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez a Magyar Színházi Társaság, a MASZK Országos Színészegyesület, valamint a Magyar Teátrumi Társaság is, miután Méhes László, a színház igazgatója ismertette a társulattal Csomós Miklós levelét, amelyben a főváros vezetése arra kérte őt, hogy a következő évadtól ne hosszabbítsa meg a munkavállalók és egyéb foglalkoztatottak szerződését.
A főpolgármester-helyettes ezután cáfolta, hogy a főváros a József Attila Színház megszüntetésére készülne. A városvezető ekkor még egy színházi célú hasznosítási pályázat ötletét vetette fel.

Mégse vonják össze a Trafót és a PECSÁ-t

Csomós Miklós tájékoztatása szerint döntés született a Petőfi Csarnok további sorsáról is. A városligeti kulturális intézményt nem vonják össze a Trafó - Kortárs Művészetek Házával, ehelyett április második felében hasznosítási pályázatot írnak ki rá. (Decemberben hozott a Fővárosi Közgyűlés elvi döntést arról, hogy a "hatékonyabb feladatellátás érdekében" olvadjon be a Petőfi Csarnok a Trafó Kortárs Művészetek Házába. Csomós Miklós ugyanakkor decemberben sem zárta ki, hogy a PeCsa működésére pályázatot írnak ki. Erről itt olvashatja el korábbi cikkünket.)

A főváros a PeCsa jövőjét a jelenlegi funkciók részbeni megtartásával, ifjúsági könnyűzenei koncertek, hazai és nemzetiségi népzenei találkozók és koncertek helyszíneként képzeli el, teret adva majd a vállalkozók által a pályázat alapján mérlegelt üzleti jellegű hasznosítási elképzeléseinek is.