Vágólapra másolva!
Bemutatták az első online finnugor társalgási szótárt Sziktivkarban, a Komi Köztársaság fővárosában, ahol Oroszország Finnugor Információs Központja működik. 
Vágólapra másolva!

A komi fővárosban kedden kezdődött nemzetközi konferencia "Innovációs projektek a nemzeti oktatásban" címmel, amelyen többek között finn, norvég, magyar, mordvin, mari, udmurt, karéliai, továbbá a Hanti-manszi, Jamal-nyenyec és Nyenyec Autonóm Körzetekből és Komiból érkezett pedagógusok és nyelvészek vesznek részt. A tanácskozáson mutatták be az online társalgási szótárt, amely a finnugor finn, erzja, karéliai, komi, komi-permják, magyar, manszi, mari, mokse és udmurt nyelv mellett az oroszt és az angolt öleli fel.

Jurij Popov, a Finnugor Népek Információs Központjának szerkesztője az ITAR-TASZSZ hírügynökségnek azt mondta: a cél az, hogy a szótárban szerepeljenek a hétköznapokban leggyakrabban használt szavak és fordulatok, és egyelőre az alapváltozat hét nyelvből készült el. A társalgási szótár hamarosan elkészül és felkerül az internetre, mégpedig olyan formában, hogy bárki szabadon használhatja és kiegészítheti. Orosz adatok szerint a világon élő finnugor népek össznépessége mintegy 25 millió, s közülük több mint hárommillió él Oroszországban.