Vágólapra másolva!
Az Iparművészeti Múzeumben tervezik a világ egyik legjelentősebb orientalista gyűjteményét megnyitni, továbbá az intézmény céljaként tűzte ki "az egész társadalom számára elérhető, lüktető, eleven művészeti központ kialakítását". Takács Imre pályázat útján újabb öt évre nyerte el az Iparművészeti Múzeum főigazgatói posztját.  
Vágólapra másolva!

Az ünnepi állománygyűlésen jelen volt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, Hammerstein Judit helyettes államtitkár, valamint Elekes Botond, az államtitkárság kabinetfőnöke is - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (NEFMI) az MTI-t. Az Iparművészeti Múzeum főigazgatójának programjában a múzeumi épületek rekonstrukciója és az intézmény fejlesztése, az egész társadalom számára elérhető, lüktető, eleven művészeti központ kialakítása áll - olvasható a minisztérium közleményében.

"A fejlesztés az Iparművészeti Múzeum kiemelkedő értékű műemléképületeinek felújításán túl a szervezet megújítását és saját állandó kiállításainak felépítését is jelenti, amellyel a múzeum mintegy 140 éve tartozik a hazai és a nemzetközi közvéleménynek" - írja az MTI. Az Iparművészeti Múzeumben megnyílik a világ egyik legjelentősebb orientalista művészeti gyűjteménye, amelyből mindeddig csak ízelítőket láthatott a közönség.

Az Iparművészeti Múzeum ősszel pozíciójába visszahelyezett főigazgatója, Takács Imre korábban az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az intézmény több évre tervezett rekonstrukciójának teljes költsége mintegy 14 milliárd forintra rúg, ebből az első szakasz várhatóan 5 milliárd forintba kerül. A NEFMI január elején azonnali intézkedésként hatvanmillió forintot biztosított az Iparművészeti Múzeum tönkrement tetőszerkezetének megerősítésére. Az épület homlokzatát körülvevő védőtető egy héttel ezelőtt készült el.

Takács Imre 1983-ban szerzett művészettörténészi diplomát Budapesten. 1997-ig a Magyar Nemzeti Galéria Régi Magyar Gyűjteményének kurátora, majd vezetője, 1997-től a Szépművészeti Múzeum vezető munkatársa, a 2006-ban megnyílt Luxemburgi Zsigmond-kiállítás program-irányítója volt. 2006 tavaszától 2007 őszéig, majd 2010 őszétől ismét az Iparművészeti Múzeum főigazgatója. Művészettörténeti kutatásai és publikációi elsősorban a gótikus művészethez kapcsolódnak.